zoekmachine adverteren

Verkopen op Amazon, hoe werkt het?

09 december, 2020

Hoe start je met amazon
Freelance AdWords specialist

By Jermaya

dec 09, 2020

Verkopen op Amazon, hoe werkt het?

De verkoopkosten van Amazon zijn voor sommige klanten erg verwarrend. Daarom heb ik een uitsplitsing gemaakt van de verschillende tarieven voor Amazon.

Wat is het commissiepercentage per transactie?

De verkoopkosten van Amazon variëren op basis van het type verkoopaccount dat je hebt: basic of professioneel.

Als je een professionele verkopersaccount hebt, betaal je €39 per maand. Je betaalt geen individuele artikelkosten. Je betaalt echter nog steeds de commissies. Heb je het basic account? Dan betaal je geen maandelijkse abonnementskosten van €39,-, maar €0,99 per verkocht artikel, plus de verwijzingskosten per categorie en commissies.

Wat zijn de commissiekosten op Amazon?

Een commissie is een percentage van de totale verkoopprijs, exclusief de belasting. Het kan per categorie variëren. De totale verkoopprijs omvat ook de verzendkosten. Zie het als het totale bedrag dat een klant heeft betaald, exclusief belasting. Als de klant heeft betaald voor cadeauverpakking en versnelde verzending, telt dat mee voor het verkoopbedrag dat wordt gebruikt voor het berekenen van de commissies. 

Stel dat je laptops verkoopt. Amazon’s commissie voor electronica is 8%. Als je een laptop van €700 verkoopt, met een belasting van €140,-, verpakkingsmateriaal €7,- en verzendkosten €4,95, dan zijn de commissiekosten (ook wel verwijzingskosten genoemd) 8% van €711,95. Dit zou een commissiebedrag zijn van afgerond €57,-.

Wat zijn afsluitingskosten op Amazon?

Sluitingskosten zijn van toepassing op mediaproducten. Voor mediaproducten (zoals boeken, Blu-ray-schijven, videogames, enz.) Geldt een toeslag van €1,80 per verkocht product. Neem dit mee in de prijzen om er zeker van te zijn dat je na een verkoop nog steeds winst maakt.

Moet ik een basic verkoopplan of een professioneel verkoopplan kiezen?

Als je meer dan 40 producten per maand als individuele verkoper op Amazon verkoopt, bespaar je geld door over te schakelen naar een professionele verkopersaccount, waardoor de kosten van €0,99 per product worden geëlimineerd en in plaats daarvan €39,99 per maand wordt betaald. 

Professionele verkoopplannen geven je ook toegang tot categorieën die niet beschikbaar zijn voor individuele verkopers, zoals schoenen en bagage, dus het kan zijn dat het type product dat je verkoopt toch een professionele verkopersaccount vereist.

Het staat professionele verkopers vrij om hun eigen verzendkosten in te stellen, terwijl individuele verkopers kopers het verzendtarief in rekening moeten brengen dat Amazon per categorie bepaalt. 

Hoe werken de verzendkosten op Amazon?

Als je een individueel verkoopplan hebt, specificeert Amazon wat de verzendkosten zijn voor elke categorie, ongeacht hoeveel het je werkelijk kost om het artikel te verzenden. Het kan dus voorkomen dat de verzendkosten hoger uitvalt dan wat Amazon bepaald.

Het maakt niet uit hoeveel het je daadwerkelijk kost om het artikel te verzenden, Amazon zal alleen de vooraf bepaalde verzendkosten aan de klant in rekening brengen.

Als de verzendkosten voor een bepaald artikel jou €12, – in plaats van €4,99 kost, wil je dat van tevoren berekenen en het verschil bij de prijs van het artikel optellen. Houd er rekening mee dat dit scenario alleen van toepassing is op individuele verkoopplannen, omdat je de verzendkosten die Amazon aan bezoekers laat zien, niet kunt wijzigen.

Een professioneel verkoopplan geeft je de vrijheid om de verzendkosten te kiezen die je aan bezoekers wilt laten zien. Simpel gezegd, als verzending jou €12 kost, niet €4,99, dan kun je de verzendkosten instellen op €12. Als je jouw aanbieding echter aantrekkelijker maakt, merk je dat klanten beter reageren op gratis verzending, waarbij de verzendkosten in plaats daarvan worden toegevoegd aan de prijs van het product. 

Een product met een prijs van €10 plus €12 verzendkosten lijkt misschien niet zo redelijk als een product dat €22 kost met gratis verzending. 

Je kunt de kosten als uplift gebruiken op de verkoopprijs. Maar Amazon zal zijn commissie nog altijd baseren op het totale bedrag dat door de bezoeker betaald wordt, exclusief belastingen. Met het professionele verkoopplan is de vergoedingsstructuur hetzelfde, maar er is geen vergoeding per transactie van €0,99 inbegrepen.

Wat zijn de kosten voor het aanbieden van grote volumes?

Vergoedingen voor hoge volumes zijn een vergoeding voor actieve aanbiedingen, die langer dan een jaar bestaan ​​en al een jaar niet meer zijn verkocht. Het is toegestaan ​​om 100.000 ASIN’s te hebben die aan de criteria voldoen voordat de High-Volume Listing Fee van kracht wordt. De vergoeding is €0,005 per ASIN.

Als je 200.000 actieve producten hebt die al meer dan een jaar bestaan ​​zonder verkopen, moet je €0,005 per ASIN betalen voor 100.000 van die producten.

Het is niet gebruikelijk dat een verkoper in aanmerking komt voor deze vergoeding. Dit beleid is mogelijk door Amazon ingevoerd als reactie op grote dropshippers die miljoenen aanbiedingen konden tonen zonder de voorraad te verplaatsen.

Worden verwijzingskosten beïnvloed door fulfillment door Amazon (FBA)?

Als je ervoor kiest om deel te nemen aan FBA, hebben de verzendkosten geen invloed op jouw verwijzingskosten. FBA is een apart programma dat kosten in rekening brengt op basis van het gewicht en de grootte van jouw producten.

Er worden ook maandelijkse kosten voor voorraadopslag in rekening gebracht, en alle andere toepasselijke kosten, zoals opslagkosten voor de lange termijn.

Als verkoper die FBA als verzendoplossing gebruikt, moet je de verwijzingskosten alleen verantwoorden als een percentage van de artikelprijs, plus de afsluitkosten en eventuele toepasselijke opslagkosten.

Amazon zal de kosten van de verzending aan de koper in rekening brengen (tenzij de koper Prime heeft), maar je ontvangt dat geld niet op je account, aangezien Amazon de verzending doet.

De werkelijke kosten voor het verzenden van het artikel is niet relevant, aangezien je de vaste vergoeding aan Amazon betaalt voor het picken en verpakken, verzenden en verwerken, retourneren en klantenservice. Afhankelijk van hoeveel het je kost om deze taken uit te voeren, is het vaak zo dat FBA hier een gerichte oplossing voor is. Wil je weten hoe je de Amazon ACoS berekend?