Amazon adverteren

Amazon, hét grootste e-commerce platform ter wereld, heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Dat is goed nieuws voor webshopeigenaars. Sinds maart 2020 kunnen zij namelijk hun producten aan de man brengen via deze uitgebreide marketplace.

Een belangrijke reden om op Amazon te adverteren is dat als je de gebruik maakt van betaald adverteren via Amazon, je ook een hoger rendement krijgt via organisch zoekverkeer in Amazon. Je doet er goed aan om zowel organisch als betaald in Amazon te staan. Je verkoopprestaties bepalen hoe hoog je producten in Amazon staan. Dit is onder andere ook heel belangrijk voor het algoritme van Amazon: Amazon’s A9 algoritme.

Voordelen van Amazon adverteren
 • Ik help je mee bij het registreren en opzetten van het Amazon-account;
 • Producten inladen met de juiste optimalisaties voor producttitels, omschrijvingen, categorieën en andere attributen.
 • Fulfillment by Amazon. Je wilt natuurlijk dat je producten goed gevonden worden binnen Amazon. Daar blijf ik je producten continu optimaliseren. 
 • Op voorhand sturen op de vastgestelde KPI’s: ACoS, uitsluitingszoekwoorden, ROAS, orderwaarde en brutowinst.

Freelance AdWords specialist

Amazon Product Ads

Binnen Amazon kun je de gehele marketingfunnel opbouwen. Van Sponsored Display, Sponsored Product en Sponsored Brands tot en met het Amazon Netwerk (DSP), waarbij je heel gericht kunt targeten middels Pixel-based targeting.

Contact opnemen

Sponsored Products

Deze zijn vergelijkbaar met Google Shopping. Ze worden namelijk boven en/of onder de zoekresultaten getoond en op de productpagina’s. En als een bezoeker op een advertentie klikt, wordt deze direct geleid naar de specifieke productpagina. De targeting van Sponsored Product ads kan automatisch of handmatig.

Sponsored Brands

Een andere vorm van Amazon adverteren is: Sponsored Brands. Deze keyword based advertenties worden getoond als headline banners boven de zoekresultaten en richten zich op de branding van je merk. Klikt een bezoeker op je advertentie, dan komt hij of zij uit op je store-page of op een landingspagina met daarop een selectie van een x-aantal producten.

Amazon Store Page

Binnen Amazon heb je de mogelijkheid om een eigen (gratis!) winkelpagina aan te maken: een Amazon Store Page. Zo’n eigen winkelpagina bestaat uit verschillende landingspagina’s waarop je je merk en producten kan promoten. Zie het maar als jouw eigen mini-website binnen Amazon, mét unieke URL.

Amazon rapportage

Je ontvangt maandelijks een uitgebreide rapportage. Daarin staan de optimalisaties van de afgelopen maand en de adviezen voor de volgende maand. Met de belangrijkste verkoopdata en analyses.

  Contact opnemen

  Nieuwsgierig?
  Vraag naar de
  mogelijkheden
  Ben jij benieuwd in hoeverre jouw campagnes op dit moment optimaal zijn ingesteld? Zijn er campagnes die er voor zorgen dat jouw doelstellingen niet behaald worden en weet je niet waar het aan ligt?

  Of heb je hulp nodig bij de set-up? Vraag naar de mogelijkheden door het formulier in te vullen. Ik zal dan binnen 8 uur contact opnemen.

   Contact opnemen