Van €1299,- naar €0,- voor een complete affiliate marketing setup.

Even tussendoor, wist je dat affiliate-marketing tegenwoordig al 22% van alle e-commerce-verkopen beslaat? Nog belangrijker dus om dit kanaal toe te voegen! Ik beschouw deze vanuit het perspectief van de adverteerder, jij dus.

Mijn sterke punten zijn: SEA, strategie, Analytics, dashboarding,
Marketplaces, Conversie optimalisatie, affiliate marketing en
techniek.

#1 verdienmodel voor het opbouwen van omzet dankzij de samenwerking tussen publishers en adverteerders.

awin omzet optimaliseren

Ik creëer betrouwbare partnerships die groei stimuleren. Maar niet alleen grote e-commerce bedrijven, maar ook het MKB ziet affiliate marketing als direct transactiekanaal. En wat heb je te verliezen? Dit kanaal is niet op basis van klikkosten, maar op basis van een commissie per daadwerkelijke transactie.

Jouw productassortiment wordt gepromoot door publishers. Dit zijn websites of andere online media die relevante bezoekers doorsturen naar een adverteerder, jij dus. De adverteerder betaalt een vergoeding (commissie) als een van de doorgestuurde bezoekers overgaat tot een transactie.

De vergoeding bedraagt meestal enkele procenten van het aankoopbedrag (Cost per Sale, CPS). Er zijn additionele vergoedingen mogelijk, bijvoorbeeld een vaste vergoeding voor het genereren van een lead of app-install (Cost per Lead, per Install, CPL en CPI). Jij weet dus van tevoren hoeveel hij per order moet betalen.

awin orders publishers
awin optimaliseren

 Ik neem je mee in het proces van het affiliate-programma. Een percentage van de affiliate-winst besteed ik vaak om de website te optimaliseren. Dit zorgt voor een neveneffect voor andere kanalen. Door een deel van de winst te besteden aan de look-and-feel van de content op de website – zorgt dit er tevens voor dat de omzet van andere kanalen ook stijgen. Na 3-4 maanden is het affiliatemodel uitgegroeid tot 30-40% van de omzet. Het doel is om dit kanaal op een natuurlijke wijze te laten groeien. En dat je het uiteindelijk zelf kunt oppakken. 

Door te werken aan je affiliate index komen de publishers vanzelf. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het beoordelen van de publisher.

Begin direct met affiliate marketing

De set-up duurt gemiddeld 5-8 dagen. Begin vandaag nog met affiliate marketing. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer omzet en naamsbekendheid met affiliate marketing

Je hoeft je niet te bekommeren over de technische aspecten van affiliate marketing. Dat doe ik voor je. Ook zijn er verschillende online platforms waar de affiliates gevonden kunt worden.

Zolang je een product hebt dat verkocht moet worden, of een product kan vinden dat gepromoot moet worden, kan je aan affiliate-marketing doen.

Het speciale aan deze vorm van marketing, is dat iedereen er baat bij heeft. De klant kan bijvoorbeeld producten vinden die ze misschien zelf niet hadden gevonden. Het product wordt bovendien aangeraden door iemand die ze (waarschijnlijk) vertrouwen.

Het helpt ook hun affiliate-programma 4.4x vaker te converteren dan hun gemiddelde websitebezoeker. Dat heeft ook erg te maken met de intentie van de bezoeker op de website van de affiliate. Die is uitsluitend op de website om wat te kopen of om informatie in te winnen.

Zorgen voor goed promotiemateriaal

Ook het promotiemateriaal dat we beschikbaar stellen is een belangrijke factor om succes te halen met affiliate marketing. Ik zorg dat alle promotiematerialen (of in ieder geval zoveel mogelijk) beschikbaar zijn. Ik test de advertenties en optimaliseer ze voor een optimaal resultaat. Ook kan ik promotiemateriaal ontwikkelen met een specifiek thema. De productfeed lever ik ook op de juiste wijze aan, zodat publishers daarmee aan de slag kunnen.

I. Banners: Banners zijn meestal geanimeerd als bijvoorbeeld een GIF formaat. Deze kunnen geplaatst worden in de header van een website.
II. Tekst & link: Ik zorg dat er meerdere teksten met een link klaar staan.
III. Productoverzicht (productfeed): Dit is een bestand met informatie over welke producten je aanbiedt en de prijzen en voorraden die erbij horen.

Werken met meerdere affiliates

Natuurlijk kan het voorkomen dat je het promotiemateriaal van je webshop op een bepaalde website niet wilt plaatsen (door bijvoorbeeld de kwaliteit of de inhoud). Echter is het belangrijk om niet de ene naar de andere website af te keuren omdat je verwacht dat er weinig uit gaat komen. Immers kunnen veel kleinere websites bij elkaar ook voor een interessante omzetstijging zorgen.

Voordelen van affiliate marketing

Het mooie aan affiliate marketing is dat anderen jouw producten aanbieden aan (als het goed is) dezelfde doelgroep als jij hebt. Als een influencer een product deelt, straalt je advertentie automatisch meer betrouwbaarheid uit. Dit is helemaal het geval bij nichemarkten met unieke producten.

Een ander groot voordeel van affiliate marketing is het relatief lage risico. Als retailer betaal je niets aan een partner, totdat hij of zij daadwerkelijk een verkoop heeft gerealiseerd. Je verdient dan wel iets minder aan het product, aangezien je een deel ervan moet afstaan, maar je bereikt klanten die je anders waarschijnlijk niet had kunnen bereiken. Deze komende volgende keer direct naar de website. Je Customer Lifetime Value (CLV) groeit.

Affiliate marketing is een andere vorm van marketing. Dit systeem biedt een beloning aan partners die jouw product promoten. Het feit dat je pas iets betaalt als er daadwerkelijk een verkoop wordt gerealiseerd, is zeker de moeite waard om het eens uit te proberen.

  1. Groter bereik, omdat andere websites jou gaan promoten.
  2. Hierdoor kun je tevens nieuwe doelgroepen aanspreken.
  3. Ook kun je de promotie van bepaalde acties stimuleren, nieuwsbriefinschrijvingen genereren en nieuwe vaste klanten krijgen op de lange termijn.
  4. Werkt op basis van no cure no pay, je betaalt alleen wanneer er werkelijk voordeel (sale of lead) is behaald.
  5. Vergroot naamsbekendheid. Wanneer er geen sales of leads worden gegenereerd, dan krijg je nog steeds publiciteit. Vooral voor kleinere of startende webshops kan affiliate marketing een opstap zijn naar succes.
  6. Goedkope manier van ‘reclame maken’ in verhouding tot alternatieven (zoals Google Ads, radio- en tv-reclame, (online) magazines).
  7. Effectieve manier van ‘reclame maken’, want het is geloofwaardiger als anderen je aanprijzen dan wanneer je dat zelf doet.
  8. Laagdrempelige en eenvoudige manier van ‘reclame maken’, omdat je eenmalig het werk doet om via een affiliate netwerk alles up en running te krijgen, daarna doen anderen de publishing voor jou. Jij hoeft alleen maar te controleren of alles goed gaat en je promoties, producten of incentives door te geven.