+215% leads met YouTube Video Sequencing

ZZP Pensioen is een beleggingsrekening met fiscaal voordeel. Jij bepaalt zelf hoeveel en wanneer je stort. Wij beleggen dit geld voor jou. Via de belasting krijg je een deel van je inleg terug. Jouw ZZP Pensioen staat vast tot je pensioendatum. Deze kies je zelf. Vanaf jouw pensioendatum bepaal jij hoe lang je jouw ZZP pensioen laat uitkeren. Word je arbeidsongeschikt? Dan mag je het eerder laten uitkeren.

THE CHALLENGE

ZZP Pensioen vroeg mij om hun aantal leads via Google Ads te verbeteren. Na een account audit en een doelgroepenanalyse een plan gemaakt om het aantal leads flink te verhogen tegen een maximaal doel-CPA van €65,-.

Dit heb ik gedaan met YouTube video sequencing. YouTube video sequencing is een functie op YouTube waarmee je videoadvertenties in een specifieke volgorde aan je doelgroep kunt weergeven met als doel interesse op te bouwen, een boodschap te versterken of potentiële leads van ongeïnteresseerde kijkers te segmenteren. Door advertenties in een bepaalde volgorde weer te geven, kon ik mij richten op doelgroepen waarvan de kans groter is dat ze converteren.

Doel van de campagne set-up

Het doel was om merkherkenning en herinnering te versterken. Om met meerdere video’s hetzelfde idee, namelijk pensioenopbouw voor ZZP, te belichten vanuit verschillende invalshoeken. De eerste video ging over eerder stoppen met werken (vanaf je 60ste), daarna over winst uit onderneming te verlagen (dit kan je uiteindelijk wegschrijven), het gemak van het aanmelden bij ZZP Pensioen en het eenvoudig zelf berekenen door middel van de ZZP Pensioen berekentool.

Ik toonde 5 video’s van 60 seconden. Als een kijker de advertentie oversloeg, voordat de 30-seconden was verstreken, verwijderde ik deze uit de advertentiereeks, omdat hij mogelijk niet geïnteresseerd was. 

Kijkers na de tweede video nam ik wel automatisch mee als doelgroep voor Google Search.

Als iemand echter interesse toonde in de eerste videoadvertentie, gaf ik vier unieke bumpervideoadvertenties weer die niet kunnen worden overgeslagen. Elke bumperadvertentie is slechts 6 seconden lang en elke advertentie blijft onze merknaam, functies en voordelen versterken; gevolgd door de originele advertentie van 60 seconden die ze de eerste keer zagen.

In de opkomende video’s versterkte we de diepgang van de informatie. En rondde de sequence af met een oproep tot actie, namelijk het definitief overstappen naar ZZP Pensioen.

  • 2.3x toename in clicks
  • 215% verhoging van het aantal leads
  • 46% afname in doel-CPA.

Heb je een project dat je wilt bespreken?

Heb je een online marketing vraag? Ben je op zoek naar expertise in online marketing? Stuur mij dan een berichtje op LinkedIn.

Meerdere Case Studies